sobota, 9 września 2017

Multicooker CAMRY CR 6408

Jak już wiecie ostatnio w mojej kuchni pojawił się nowy sprzęt. Jest to Multicooker CAMRY CR 6408. Jest to urządzenie dla tych, którzy mają ograniczony czas a jednocześnie lubią gotować jak i dla osób które stawiają pierwsze kroki w kuchni. Można w nim smażyć, gotować, dusić, piec, gotować pod ciśnieniem, podgrzewać gotowe dania i przygotowywać bardzo modne i zdrowe posiłki na parze. W całym urządzeniu tak naprawdę jest tylko jeden element, który wymaga mycia jest to misa w której bezpośrednio znajduje się jedzenie. Jednak nie ma z tym najmniejszego kłopotu iż misa została wykonana ze stali nierdzewnej i pokryta jest ceramiczną warstwą nieprzywierającą.  Multicooker CAMRY CR 6408 posiada dodatkowo funkcje utrzymywania temperatury i opóźnionego startu co szczególnie sprawdza się gdy domownicy wracają o różnych porach i dzięki temu mogą zjeść ciepły i pełnowartościowy posiłek.

Krótki przewodnik obsługi urządzenia można zobaczyć pod tym linkiem https://www.youtube.com/watch?v=V4wAUVDd2ZM



Budowa i wyposażenie: Multicooker CAMRY CR 6408
  • wyjmowana, wewnętrzna misa ze stali szlachetnej z ceramiczną powłoką nieprzywierającą
  • cyfrowy regulator z czujnikiem dotykowym oraz pokrętłem
  • przejrzysty wyświetlacz VDF
  • temperatura 30-180C
  • 19 predefiniowanych programów,
  • funkcja opóźnionego startu
  • minutnik
  • możliwość gotowania na parze (ciśnienie do 70kpa)
  • funkcja utrzymywania temperatury
  • moc:1000W
  • pojemność: 6L
  • akcesoria: sitko do gotowania na parze, kubek z miarką i łyżeczka.

Multicooker CAMRY CR 6408 w kuchni zastąpi ci w kuchni patelnię, garnek, parowar, urządzenie do wypieku chleba oraz częściowo piekarnik. 
Samo urządzenie ma bardzo atrakcyjny wygląd oraz nowoczesny design co sprawia, że ładnie komponuje się w kuchni. 
Misa ma pojemność 6 litrów i moc 1000 W, co wystarcza na szybkie i sprawne przygotowanie posiłków dla całej rodziny.  
Urządzenie ma 2 lata gwarancji.


Jak na razie po krótkim czasie użytkowania polecam to urządzenie. Na początek można korzystać z dołączonych przepisów ale też nie bać się i podejmować wyzwania.
Urządzenie dostępne jest w zasadzie dla każdego a wszystko dzięki bardzo atrakcyjnej cenie. Koszt to około 380 zł.

10 komentarzy:

  1. Świetny pomysł i fantastyczny sprzęt. Twoje potrawy są rewelacyjne, a teraz to już będzie mistrzostwo z takim pomocnikiem. Chyba mnie przekonalas do niego i zrobię sobie prezent bez okazji. Miłego gotowania

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny sprzęt z takim to wszystko w kuchhni zrobisz.
    Cena też jest przystępna:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajne urządzenie , przydatne dla każdej pani domu ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. świetny pomocnik w kuchni :) cena też całkiem przystepna jak na taki sprzęt :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Witam, mam taki sam multicooker, i powiem że jest więcej do mycia w tym urządzeniu, a nie tylko jedna część jak jest w opisie... Poza tym warto wspomnieć o uszczelce, ktòra okropnie śmierdzi, i trzeba się namęczyć żeby doprowadzić ją do stanu urzywalności... Ja po wielu pròbach wygotowywania i wyparzania samej uszczelki porwałam się na to żeby wypiec ją w piekarniku w 200 stopniach.... Szkoda że nikt nie pisze w komentarzach o takich problemach, bo moim zdaniem to ważna informacja.... Co więcej, nigdzie nie ma na ten temat nawet porad... :( Jeśli chodzi o samo urządzenie,funkcje, to daje plusa..

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szczerze powiem, że jak na razie nie mam problemu z uszczelką.

      Usuń
    2. Nie mam takiej maszyny. Myślę jednak, że odkazić się to da bez problemu. Większy problem jeśli przeszkadza, że tworzywo śmierdzi sztucznym tworzywem - one już tak mają.

      Usuń
  6. Też mam to urządzenie w swoim domu. Nie wiem jednak, czy nadaje się ono dla początkujących osób w kuchni. Gotowanie pod ciśnieniem pobrudziło mi sufit.Trzeba wiedzieć jak ustawić urządzenie żeby nie zrobić sobie krzywdy. Jako początkujący użytkownik stwierdzam, że korzystanie z multicookera wymaga dużej wiedzy na temat przyrządzania potraw. Poza tym, nigdzie nie znalazłam odpowiedniej książki kucharskiej. Ta dołączona do multicookera, jest nie wstarczająca. Mam nadzieję, że jeszcze coś ugotuję w tym urządzeniu...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Masz trochę racji faktycznie książka jest uboga i trzeba samemu kombinować i się uczyć co i jak najlepiej przygotować.

      Usuń
  7. Mam go od 4 lat i jestem niesamowicie zadowolona ostatnio ribilam dzemy truskawkowe z pektyna a mozna z innych owocow. Wszyscy sie zajadaja a prawie samo sie robi.
    Podaje przepis.
    Na 2 kg owocow 1 opakowanie pektyny 1 kg cukru sok z jednej sredniej cytryny.
    Odszypulkowane i umyte owoce wrzucam do misy i ustawiam na 20- 25 min na JAM . w szklance cukru mieszam pektyne. Mikserem rozdrabniam minutke owoce dosypujac pod koniec szklanke cukru z pektyna i reszte cukru. ponownie wrzucam do misy i tym razem tez na JAM ustawiam na 15 min. I gotowe. Rozlac do sloiczkow. Ja na wszelki wypadek jeszcze 20 min gotuje sloiczki...ale ostatnio odwracalam gorace do gory dnem i chwycily...niestety nie wiem czy zepsulyby sie bo juz wszystko zjedzone

    OdpowiedzUsuń